Az ellenőrzések tapasztalatai

A telepítés napja óta, azaz közel három hete reggel, este, éjszaka megerősített jelenlét tapasztalható vizeink partján. A következetes ellenőrzések több visszaélést is feltártak. A telepítést követő tilalmi időben történő horgászat, engedély nélküli horgászat, szabálytalan fogási napló vezetése voltak a leggyakoribb szabálytalanságok. Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy az egyesületi horgászrendben leírtak szerint, szabályosan, minden részletre figyelve hódoljanak szenvedélyüknek. A társadalmi halőrzés célja a közös vagyon megőrzése, a visszaélések kiszűrése. A szokásjogok ideje lejárt, a következetesség korszakát éli egyesületünk.

2 hozzászólás

 1. Bánkúti Mihály szerint:

  Sajnálattal vettük ismét tudomásul, hogy a rossz szokásoktól többen továbbra se tudnak vagy nem akarnak megszabadulni. Hétvégi ellenőrzésünk során sajnos ismét megbizonyosodtunk róla, hogy van még mit tennünk. Sokan továbbra sem hajlandók az együttműködésre és úgy gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak szabályok. Ajánlanám mindenkinek az egyesületi szabályzat ismételt átolvasását. Mint tudjuk sokan lekerítették a víz félöli részt.Sajnos az utca felől több helyen is nem vagy csak nehezen tudtunk bejutni. Voltak akik fel voltak háborodva, hogy őket ellenőrzik. Nem tudom hol olvasták, hogy ellenőrizni TILOS. Volt akit majdnem ágyúszóval lehetett felkelteni miközben a botok benn lógtak és még ő volt felháborodva. Kérek mindenkit vegye tudomásul főleg ha lekerítette az egyesületi vizet ne jöjjenek birtok háborítás szöveggel hanem inkább tanulmányozzák a szabályzatot.
  4. Az ellenőrzésre jogosult személy sértegetése, szidalmazása. 3 év
  16. Az ellenőrzésre jogosult személy felhívása esetén a horgászatra
  jogosító igazolványok felmutatásának vagy a horgászzsákmány
  bemutatásának megtagadása, az ellenőrzés akadályoztatása
  (beleértve az ellenőrzési napló aláírásának megtagadását). 2 év
  Ezeket a szabályokat az egyesület tagsága fogadta el 2011-ben.
  Sajnálatos dolog, hogy hétvégén pont egy volt vezetőségi tag tagadta meg és akadályozta meg az ellenőrzését. Sértő megjegyzéseket téve kaján vigyorral. Ez utólagosan a régi egyesület vezetésére nézve is sértő és elítélendő. Szerencsére azért sokkal több azon horgászok száma akik okoskodás helyett segítőkészek és örömmel veszik, hogy más ember a szabadidejét feláldozva ellenőrzésekre jár, vigyázva ezzel halainkat és kiszűrve a renitenseket.

 2. Dr Váradi András szerint:

  Kedves horgásztársak!Nem ceglédi lakos vagyok,vidékről jártam ide horgászniAz I.sz tavon töltöttem el 2o nagyon szép évet s nagyon sok éjs.A körülmények ugy alakultak/főleg megöregedtem/,hogy már nem tudok átjárni,hozzátartozóim is javasolták,hogy fejezzem be az átjárást.Ezutom köszönöm meg horgásztársainmak,szomszédaimnak,vezetőimnek,hogy ezt a 2o évet egyetértésben,békességben és nyugalomban töltöttem el.Soha nem szegtem meg a horgászat szabályait és mindenkit erre biztatok.Olvasom a fenti leveleket,a civódásról,békétlenségről szólnak főleg.Ezzel csak magunknak ártunk,szerintem mindenki azért megy ki horgászni,hogy egy kissé elfelejtse a mindennapi gondokat és egy kis nyugalmat élvezzen .Nem vagyok hittéritő,csak mint a horgászatot igen igen kedvelő ember ,arraa kérlek benneteket,és az kivánom,hogy sok évet töltsetek el a parton békességben,egymás megbecsülésében és persze egy kis szerencse nem árt.

Szólj hozzá iit!

Design & Sitebuild ZINA LEMMIKKI